Tuesday, July 21, 2009

# 739 - The Klan

Christina Schollin har jobbat med Bergman. Det är uppenbarligen ingen garant för att svenska folket skulle vara intresserade av att se Linus Wahlgren slå sig in i finkulturen. 258 personer såg filmen Scener ur ett kändisskap under helgen.

Tittade på Linus Wahlgrens wikipediasida och blev lite nyfiken på vad filmen handlar om, alltså på vilket sätt själva finkulturen kommer att manifestera sig? För med tanke på hur otroligt mycket skit han och hans familj har utsatt svenskarna för så känns liksom hela projektet högst måttligt trovärdigt från första början...

*Telefon*

Pratade lite med Lingan om Linus och de andra Wahlgrenarna och det finns ju egentligen ingen ände på eländet. När jag var liten hade jag OKEJ-tidningar där Pernilla Wahlgren medverkade, inte bara i "artiklarna" utan också i olika reklamer. Vilken vuxen människa klarar av att se jublande lycklig ut under ett regn av dumleklubbor? Numera säljer hon allt som oftast stjärten i tv - kränger hårfärg genom att prata med sin (grånande, antar jag) mor, alltså Christina Schollin i telefon.

Pernilla ligger ju ofta först till hands när man försöker rangordna Wahlgrenarnas äcklighet (förutom hennes fullkomligt vedervärdige son Benjamin Wahlgren Ingrosso, kändisbarnet som ska föra facklan vidare), men efter ännu en titt på Linus wikisida fick jag syn på något som fick mig att spy lite i munnen: "Linus Wahlgren började teaterkarriären tidigt, en av hans första roller var som Skorpan i teaterversionen av Bröderna Lejonhjärta där hans storebror Niclas Wahlgren spelade Jonathan." Det är liksom inte ok nånstans.

Niclas Wahlgren har skrivit manus och musik till Nicke & Mojje samt Nicke & Nilla. Bara det är värt en offentlig avrättning. I övrigt har han en diger samling buskis under bältet och har medverkat i Melodifestivalen. Just nu är han högaktuell som framtida make till Sveriges suraste kniptångsvagina Laila Bagge.

Alla medlemmar i familjen Wahlgren har på något sätt tillåtits spela varenda rollfigur som finns i produktioner baserade på Astrid Lindgrens böcker och borde således få ett pris eller diplom i kategorin "Hur man dödar en kulturskatt". Det finns förmodligen hur mycket som helst att skriva om klanens ondska, men jag pallar inte mer nu.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 comments:

Bunny Happiness said...

HAHAHAHA! *host*

Fröken Katt said...

HAHAHAHAHAHA! På tiden att någon rakryggat yppar sanningen.

Anonymous said...

Underbart skrivet!
Apropå Pernillas Dumle reklam, vi brukade läsa det som "dum le" (kolla det dumma flinet) Passande minns jag att vi tyckte.

sussi said...

visst faen är det sant. Tror att Pernilla gick igenom ngn form av amrekanisering för ett par år sedan, för plöstsligt var hennes tänder i dubbla storklek. Nej, det var taskigt skrivet.

Du har alltså bott vid Hanski?! Lite små tufft =)

Mattias said...

sussi - hanski bodde i en liten träkåk från 1700-talet i ett kulturreservat i samma stadsdel som jag bor. hemskt fint. :)