# 54
Är det verkligen så här quinoa ska se ut? Så blev det när jag lagade i alla fall. Gott som fan dessutom vilket jag inte var lika beredd på. Man blir gärna lite lätt skeptisk när det dräller av kvickrötter och hälsofreakishism vart man än vänder sig. Om man nu är vad man äter - är det inte lite vågat att pressa i ett sig ett mystiskt inkafrö?
Hur som helst var det ju gott och numera är jag övertygad quinoaförespråkare. Förr eller senare kanske jag sprinklar dinkel på allt jag ser, vem vet? Jag rippade receptet direkt från paketet (eller jag dyngade i en spansk peppar och ett gäng vitlöksklyftor också och jag mätte inte några kryddor utan slängde i dom i pannan lite sådär provencalskt för så svennig är jag). U&D goes matblogg - eat your heart out Förare:
Quinoapilaff
3 dl okokt quinoa
2 msk smör
citronsaft
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
2-3 röda paprikor
1 zucchini
ca 200 g körsbärstomater
olivolja
Skölj quinoan i vatten och koka sedan i 4 3/4 dl vatten i ca 15 minuter. Rör i smör, citronsaft, salt och peppar. Kärna ur paprikorna. Skär dem och zucchinin i bitar och dela tomaterna. Fräs grönsakerna i olivolja (lägg i tomaterna på slutet). Vänd ner grönsaksblandningen i quinoan och smaksätt med salt.
Smörj själva kråset.
Andra bloggar om: quinoa, mat, recept
4 comments:
Bah, den där Förare är ju ändock trots allt utveklingsstörd. Det måste man ju vara om man vill ha russin i allt.
Tänk om man skulle mixtra lite med receptet;
38 dl okokt quinoa
2 liter härdat smör
citronsaft
1-2 krm salt
½ krm svartpeppar
3½ röda paprikor och 40 gröna
12 zucchini utan skal
ca 200 kg körsbärstomater
en skvätt olivolja
och så tipsar man lite hej vilt sådär på en höft.
lite klent med salt och peppar och jag tror att du overdid it med körsbärstomater, annars går det nog ganska jämnt upp, haha... notera att det inte finns någon som helst begränsning på citronsaften. jag använde sex liter i min. :D
Ett enkelt sätt att göra receptböckerna lite roligare. Eller svårare att handla ingredienser till.
Post a Comment